Lax med parma och salvia
Serverar:
4 portioner
Parmaskinka och lax är en fantastisk kombination och lätt att laga.
Ingredienser
600 g laxfilé , eller 4 portionsfilébitar
10 - 12 färska salviablad
1 1/2 dl riven färsk parmesanost
salt
peppar
8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär laxen i fyra bitar (om hel bit) och gör ett snitt i varje bit. Fyll varje filé med några salviablad och riven parmesan, salt & peppar.
Linda två skivor skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter.
Servera gärna bara med en god sallad eller även med ris.
Liknande recept
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Lax och räkgryta
4.5
2-3
34
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!