Lax med parma och salvia

Serverar: 4 portioner

Parmaskinka och lax är en fantastisk kombination och lätt att laga.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé , eller 4 portionsfilébitar
  • 10 - 12 färska salviablad
  • 1 1/2 dl riven färsk parmesanost
  • salt
  • peppar
  • 8 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skär laxen i fyra bitar (om hel bit) och gör ett snitt i varje bit. Fyll varje filé med några salviablad och riven parmesan, salt & peppar.
    3. Linda två skivor skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare. Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter.
    4. Servera gärna bara med en god sallad eller även med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben