Lax med spenat och bacon

Serverar: 8 portioner

Såå gott!! Tänk att kombinationen bacon och lax kunde vara så god! Tur att man törs prova något nytt!

Ingredienser

  • 2 kg laxfile
  • 1 1/2 pkt bacon
  • Fyllning
  • 1 pkt djupfryst bladspenat, 250 g
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 dl riven parmesan
  • Rivet skal av 1 citron
  • Garnering
  • Cocktailtomater på kvist
  • 10 svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Lägg filén med skinnsidan ner. Skär med kiven mellan kött och skinn. Håll emot med handen, Ta bort småben med pincett eller tång. Känn med fingrarna att alla ben är borta. Krama ur vattnet ur spenaten och hacka den. Fräs spenat och vitlök i smör. Salta och peppra. Rosta pinjemötterna i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Låt den svalna. Lägg fyllningen mellan laxfileérna och lägg ihop dem. Vira in laxen med bacon och lägg på ett ugnssäkert fat. Stek i 200 º ca 20 min. Lägg tomater och oliver bredvid fisken och ställ in i ugnen 10 minuter igen. Kontrollera med en termometer, stick in den i mitten av fisken. Vid 60 º innertemperatur är den klar. Servera med kokt potatis eller ris.
    2. Den sky som blir av maten är gott att hälla över riset tycker jag!!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    bodilla 2 augusti 2008

    Det här är Bodil själv som skriver: Har ni någon egen bild på den här rätten så får ni gärna ersätta den jag har lagt in för den är verkligen dålig!! Ser ut som en julskinka och ser inte alls så gott ut som det verkligen är!! Tack! Bodil))

    poptart6 31 mars 2012

    Mycket gott recept! Hade inga pinjenötter dessvärre, men det var gott ändå! Saltade och pepprade laxen med citronpeppar innan jag lade på fyllning, och hällde grädde runt om i formen innan den gick in i ugnen. Blev en ruggigt smarrig sås kan jag meddela! Kom ihåg att ta ett kort också innan vi högg in på maten. Du får min tillåtelse att byta ut din om du vill :-) Tack för finfint recept!

    poptart6 31 mars 2012

    Försvann min kommentar?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben