Lax med spenat och Västerbottensost

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Enkelt, få ingredienser och jättegott.

Ingredienser

  • 600 g lax
  • 200 g bladspenat
  • Riven västerbottensost
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta. Sprid bladspenaten över laxen. Strö över den rivna osten. Ställ in i ugnen (200 grader) i c:a 30 minuter.
    2. Eventuellt kan man varva bladspenat och ost i flera lager om det räcker. Tiden i ugnen är beroende på hur tjock laxen är. Skär gärna i tjockaste partiet för att se att laxen är genomstekt.
    3. Servera med haricot verts (för GI eller LCHF) eller potatis för de som vill ha lite kolhydrater också.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben