Lax med vitlök & ost täcke samt pepparrots grädde

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mäckade ihop en saftig laxrätt på bara 40 minuter. Så smarrigt att jag redan längtar tills nästa gång jag ska göra den.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • Vitlök & ost täcket
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Pepparrotsgrädde
  • 1 dl grädde, vispad
  • 1-2 msk pepparrot
  • Tillbehör
  • Bandspagetti
  • Instruktioner

    1. Börja med vitlök och ost täcket. Blanda crème fraiche och majonnäs, tillsätt pressad vitlök, salt och peppar och sist den rivna osten.
    2. Lägg laxfiléerna på en ugnsfast form och bred vitlökstäcket över varje filé. Stoppa in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter, eller tills filéerna är genomstekta.
    3. Blanda under tiden ihop vispad grädde och pepparroten.
    4. Koka pastan som anvisningarna på paketet.
    5. Servera till nykokt bandspagetti och kokta grönsaker. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    InHeaven 5 maj 2009

    lägger upp en till bild :D

    InHeaven 6 maj 2009

    ändrade lite i texten och stavfel.

    cittaprazama 26 juli 2009

    Toppen gott...... 5 poäng Jag gjorde dubbel sats av vitlök & osttäcket Tack för ett riktigt bra och lättlagat recept

    cittaprazama 26 juli 2009

    Laddade upp en bild på vår middag också.....hoppas det var okej =)

    Biinii 1 juli 2014

    Väldigt god lax! Det tyckte även dottern (som inte är så förtjust i fisk) och min mamma, som jag bjöd på middag. Jag använde mig av turkisk yoghurt istället för crème fraiche, då jag hade mycket av det hemma. Och det gick lika bra. :) Pepparrotsgrädden var jag dock inget fan av, men de andra gillade den. Rätten får en 4a, p.g.a. grädden, annars hade det varit en klar femma! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben