Laxfyllt smördegshjärta

Serverar: 2 portioner

...bjud din älskade på detta goda hjärta...

Ingredienser

  • 1 kyld smördegsrulle
  • 200 g färskrökt lax
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 hackade, hårdkokta ägg
  • ½ dl strimlad purjolök
  • 2 msk hackad dill
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 msk Dansukker Brun Farin Strö
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Rulla ut smördegen och tag ut 2 stora hjärtan med hjälp av form eller skär ut dem med vass kniv.
    3. Blanda samman crème fraiche, senap, farin, ägg, purjolök och dill.
    4. Bred ut fyllningen på det ena hjärtat, lämna ca 2 cm kant. Lägg laxen på fyllningen.
    5. Pensla kanten på hjärtat med ägg och lägg därefter på det andra hjärtat.
    6. Tryck till kanten ordentligt så att fyllningen inte rinner ut. Grädda i ca 25 minuter i ugnen.
    7. Servera med en fräsch sallad och vitt vin till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Biila 4 september 2009

    Min svägerska bjöd på detta och det var jättegott :) ska pröva att göra de själv. tackar för receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben