Laxgratäng med lyxig sås

Serverar: 4 portioner

En variant på fiskgratäng med lax i. Såsen är världens enklaste att röra ihop och smakar härligt lyxigt.

Ingredienser

  • 900 g mjölig potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl rapsolja
  • 3 äggulor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 500 g laxfilé
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 2 msk röd caviar
  • 2 msk hummerfond
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala potatisen och koka den i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa den. Tillsätt smör, olja och äggulor, och rör om. Salta och peppra efter smak.
    3. Blanda ihop crème fraîche, vin, caviar, hummerfond, senap och dill. Salta efter smak.
    4. Portionera ut potatismoset i en ugnsform och lägg laxen i mitten. Häll såsen över laxen och ställ in formen i ugnen, där den ska stå i ungefär 20 - 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben