Laxinläggning

För dig som fiskar själv eller "kommer över" lax på annat sätt. Eller för dig som vill vara lite lyxig.

Ingredienser

  • 5 hg skinn- och benfri lax
  • ½ dl salt
  • 2 mindre rödlökar
  • Lag
  • 6 dl vatten
  • 1½ dl Perstorps ättika
  • 3½ dl (265 g) brun farin
  • ½ tsk hel vitpeppar
  • ½ tsk gula senapsfrön
  • 1 bit (15 cm) färsk ingefära
  • 2 lagerblad
  • Instruktioner

    Gnid in laxfilén på båda sidor med saltet och lägg den i en plastpåse. Lägg i kylen i 2 timmar. Skrapa bort saltet. Skär laxen i 2 cm stora kuber. Blanda alla ingredienser till lagen. Koka upp den och låt den sedan kallna. Skala och skiva rödlökarna tunt. Varva laxen och löken i en burk. Slå över den kalla lagen. Sätt på lock och låt stå i 1 dygn Servera som en sillinläggning t ex på smörgåsbord.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben