Säkert en ny favoritjansson. Både bland stora och små!
Ingredienser
2 kg potatis
2 st purjolökar
400 g gravad lax
15 g smör
1 tsk salt
4 msk hackad dill
2 msk ströbröd
5 dl vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala och strimla potatisen.
Strimla purjolöken.
- Grovhacka laxen.
- Fräs purjolöken mjuk i smör i en stekpanna.
- Blanda potatis, purjolök, lax, salt och dill i en smord, stor ugnssäker form eller i två mindre.
Häll på grädden och strö över ströbröd.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
Låt kallna. Frys in.
- Tina i kylen.
Häll på 2 dl mjölk och värm i ugnen vid 200° ca 15 min.
- Tips!
Janssonälskare? Variera med rökt lax, rivet citronskal och persilja.
Kommentarer (0)