Laxjansson

Serverar: 8 portioner

Säkert en ny favoritjansson. Både bland stora och små!

Ingredienser

  • 2 kg potatis
  • 2 st purjolökar
  • 400 g gravad lax
  • 15 g smör
  • 1 tsk salt
  • 4 msk hackad dill
  • 2 msk ströbröd
  • 5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Skala och strimla potatisen. Strimla purjolöken.
    3. Grovhacka laxen.
    4. Fräs purjolöken mjuk i smör i en stekpanna.
    5. Blanda potatis, purjolök, lax, salt och dill i en smord, stor ugnssäker form eller i två mindre. Häll på grädden och strö över ströbröd. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt kallna. Frys in.
    6. Tina i kylen. Häll på 2 dl mjölk och värm i ugnen vid 200° ca 15 min.
    7. Tips! Janssonälskare? Variera med rökt lax, rivet citronskal och persilja.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben