Laxklämmor

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Gott som plockmat och på smörgåsbord.

Ingredienser

  • 200 g skivad kallrökt lax
  • 1 dl citronmajonnäs
  • 4 dl crème fraîche
  • 1 knippe dill
  • Svartpeppar
  • 6-8 mjuka tunnbröd
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Blanda crème fraîche med citronmajonnäs och klipp ned dillen i röran. Smaka av med svartpeppar. Klipp laxen i små bitar och blanda ned i röran,
    2. Bred smör på tunnbrödet och lägg ut en sträng med laxröra längs långsidan på den smörade sidan. Vik ihop brödet över röran och platta till lite. Lägg alla rullar på ett fat och täck med plast, ställ i kylskåpet ett par timmar eller över natten. Skär snett över rullen i 2-3 cm breda skivor strax innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben