Laxkrans

Serverar: 8 portioner

Gott som förrätt eller på buffebordet.

Ingredienser

  • 9 hg lax
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 dl gräddfil
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 2-3 msk chilisås
  • 1 dl finhackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • 8 gelantinblad
  • Till garnering
  • Ärtor
  • Citron
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Koka laxen i ett gott spad. Det görs av salt, mycket dill, några pepparkorn, lök och en bit morot som först får koka 5-10 minuter. Häll därefter i lite torrt vitt vin.
    2. Låt laxen sjuda i spadet 15-20 minuter. Ta upp fisken och dra av skinnet. Peta bort alla ben och pilla sönder fisken i små bitar. Spara några fina bitar att lägga i botten på formen.
    3. Vispa grädden och blanda med gräddfil, majonnäs, chilisås och dill. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
    4. Smält de blötlagda och urkramade gelantinbladen, låt det svalna och häll det i såsen. Rör sist ner laxen försiktet så den inte blir mosig. Lägg några fina laxbitar i botten på en vattensköljd form (tex.sockerkaksform) och häll laxblandningen över. Låt det stå kallt. Doppa formen hastigt i varmt vatten innan den ska stjälpas upp på fat. Häll tinade ärtor i mitten och garnera med dill och citron. Serveras med kokt potatis och ev. en god kall sås.

    Kommentarer (2)

    Ingrid Larsson 17 augusti 2019

    Laxkrans recept

    Ingrid Larsson 17 augusti 2019

    Laxkrans recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben