Den här resepten är en av mina bästa soppor som fungerar både för krångliga gourmeälskare och även gräsna barn. Den är kalorisnål eftersom de ända Fettet består av greve mjukost - vilket är 7% fetthalt. Buljongen kan bytas ut till 2 st fiskbuljongtärningar - men ett äkta laxbuljong skall man helst koka själv... ! (en kvart mera koktid - men absolut värt besvär!)
Ingredienser
Laxhuvud + ben
1 liten gul lök
salt
ca 10 kryddpeppar
ca 13 dl vatten
1-2 morötter
½ -1 röd paprika
ca. 15 cm purjolök
ca 2½ dl risoni (barilla pasta för minestrone) eller pastasnäckor
ca 400 gr laxfile - tärnade i kuber
200 g Greve mjukost
2 msk dill
7 basilikablad eller 1 tsk torkad basilika
Instruktioner
- Koka buljong av laxhuvud + ben, kryddpeppar, lök och vatten. koka ca 15 minuter och sila buljongen från ingredienserna.
- Koka skivade morötter i buljongen och tillsätt sedan paprika och purjolök efter några minuter.
Koka ca 10 minuter och tillsätt risonin (pastan) och 200 g greve mjukost.
När pastan har kokat sin halva tid (typ 5 min beroende vilken koktid den har) så är det dax att tillsätta laxkuber och örterna.
Låt koka ca 5 minuter till och sedan är soppan klar att njutas.
Kommentarer (1)
Blev mycket gott! Gjorde egen buljong enligt receptet. Soppan blev dock inte så vattnig, jag var nog för seg så det mesta av vattnet hann koka bort. Jag fyllde på några gånger med nytt vatten.