Laxmums

Serverar: 4 portioner

Lax krustader som förrätt eller kvällsvickning, enkelt och gott.

Ingredienser

  • 4 krustader, den större sorten
  • 150g skivad kallrökt lax
  • 5 cm färsk gurka
  • 2 dl finstrimlad isbergssallad
  • 2 msk hackad dill
  • 1-2 tsk fransk senap
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10%
  • Dekoration
  • dill
  • citronklyftor
  • Servering
  • grönsallad
  • Instruktioner

    1. Skär det mesta av laxen i småbitar, Spara 4 skivor till dekoration.
    2. Tärna gurkan. Blanda isbergssallad, gurka och lax. Vänd ner dill, senap och yoghurt i lax och gurksalladen.
    3. Fördela blandningen i krustaderna.
    4. Dekorera med ihop rullade laxskivor (till rosor) och lägg på toppen, en liten dillvippa och citronklyfta.
    5. Servera med grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben