Laxpaella

Serverar: 4 portioner

En underbart vacker och ljuvlig rätt med den underbara fisken lax som ger oss de goda fetterna omega-3.

Ingredienser

  • 1 kg musslor
  • 2 dl vitt vin
  • Olivolja till stekning
  • 4 dl avorioris
  • 1 paket saffran, 0,5g
  • 5-6 dl hönsbuljong
  • 1 dl créme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 600 g lax i mindre bitar
  • Saft av 1 lime
  • 200 g gröna ärter
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 ask körsbärstomater, 250g
  • Garnering
  • Några limeskivor
  • Matlagnings yoghurt
  • Instruktioner

    1. Skölj och rensa musslorna, kasta bort dem som inte stänger sig. Koka upp vinet i en rejäl kastrull, lägg i musslorna och koka under lock i ca 5 minuter. Ställ åt sidan. Ta upp musslorna, släng dem som inte har öppnat sig.
    2. Hetta upp ½ dl olivolja i en kastrull, lägg ner riset och låt puttra någon minut. Tillsätt musselspad och saffran och låt koka på svag värme under omrörning tills vätskan nästan kokat bort. Häll på buljong och fortsätt koka under omrörning ca 30 minuter. Riset ska ha en liten kärna och vara rätt så krämigt. Blanda ner créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
    3. Pressa limesaft över laxen, salta och peppra runtom. Stek fisken i olivolja i en stekpanna så att den får fin färg runtom. Tillsätt ärter, skivad vitlök, lökklyftor och tomater. Låt allt bli varmt.
    4. Lägg upp riset på ett stort uppläggningsfat och garnera med lax, grönsaksblandning och musslor. Dekorera med några limeskivor. Servera gärna matlagnings yoghurt till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben