Laxpytt med romsås

Serverar: 4 portioner

En fräsch och smart allt-i-ett-rätt.

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 500 g mandelpotatis eller vanlig potatis
  • ½ zucchini, ca 150 g
  • 1 rödlök
  • 150 g gröna bönor (frysta eller färska)
  • 3 msk hackad dill
  • 1 burk lätt creme fraiche, 2 dl
  • 1 burk stenbitsrom, 80 g
  • ½-1 msk riven pepparrot
  • 1 citron
  • 100 g körsbärstomater
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 g. Skölj/skrubba potatisen och skär den i bitar.
    2. Skär zucchinin i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Blanda med potatis, bönor och 2 msk olja i en långpanna. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter. Vänd en gång.
    3. Skär laxen i bitar. Stek dem hastigt i lite olja i en stor panna. Salt och peppra. Vänd ner dillen. Rör ihop lättcreme fraiche, rom och pepparrot. Lägg potatis och grönsaker på ett stort fat. Toppa med laxen och halverade körsbärstomater. Bjud romsås och cintronklyftor till.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben