Laxpyttipanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En supergod laxpytt

Ingredienser

  • ½ kg filéad lax
  • Potatis i tärningar (finns på burk eller fryst)
  • 2 hg champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 dl grädde
  • Kall sås
  • 3 hg rom
  • 1 brk crème fraiche
  • 1 rödlök
  • 1 pkt dill
  • Instruktioner

    Hacka allt mycket smått. Stek först potatisen ca 20 minuter på medelvärme, fortsätt bryna svamp och lax. Häll över allt i en gryta, salta och peppra. Slå över grädde, låt puttra i ca 10 minuter. Hacka löken fint, blanda ihop alla ingredienserna till såsen och sätt in den i frysen några timmar. Allt kan göras i förväg. Vid serveringstillfället värms pytten och ett par skedar frusen sås läggs ovanpå.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben