Laxquiche

Serverar: 4-6 portioner

Jättegod paj, servera gärna med tomatsallad.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl mjöl
  • 50 g margarin
  • 1 dl kesella
  • Fyllning
  • 200 g rökt lax
  • 1 purjolök, strimlad
  • 100 g färskost
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen och hacka samman mjöl och margarin.Tillsätt kesella. Arbeta samman till en deg. Låt degen vila i kylen i 30 minuter. Tryck ut degen i en form ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet. Lägg en folieremsa runt kanten så att degen inte glider ner under förgräddningen. Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter. Ta bort folieremsan.
    2. Skär laxen i mindre bitar. Vispa ihop färskost, mjölk, ägg och peppar. Tillsätt limeskal och saft. Fördela lax och purjo i pajskalet. Strö över dillen. Häll på äggblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben