Jättegod paj, servera gärna med tomatsallad.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl mjöl
50 g margarin
1 dl kesella
Fyllning
200 g rökt lax
1 purjolök, strimlad
100 g färskost
2 1/2 dl mjölk
3 ägg
1 krm svartpeppar
1 lime, rivet skal och saft
1 dl hackad dill
1 dl lagrad ost
Instruktioner
- Börja med pajdegen och hacka samman mjöl och margarin.Tillsätt kesella. Arbeta samman till en deg. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
Tryck ut degen i en form ca 24 cm i diameter.
Nagga pajskalet. Lägg en folieremsa runt kanten så att degen inte glider ner under förgräddningen.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter.
Ta bort folieremsan.
- Skär laxen i mindre bitar. Vispa ihop färskost, mjölk, ägg och peppar. Tillsätt limeskal och saft.
Fördela lax och purjo i pajskalet.
Strö över dillen.
Häll på äggblandningen och strö över osten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Kommentarer (0)