Laxson

Serverar: 6-8 portioner

En mildare variant av Jansson med rökt lax istället för ansjovis.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 150 g rökt lax
  • ½ dl hackad dill
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g naturell färskost
  • ½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skär potatisen i strimlor. Skala och hacka löken. Skär laxen i strimlor.
    3. Täck bottnen på en ugnssäker form med potatis och varva sedan potatisen med lök, lax och dill.
    4. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och blanda ner färskost, salt och peppar. Häll blandningen i formen och strö över ströbrödet.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben