Laxtjälknöl

Serverar: 6-8 portioner

Lax är alltid gott! Denna blir saftig och god. Perfekt helgmat!

Ingredienser

  • 1 1/2 kg djupfryst lax
  • Dill
  • Salt
  • Sås
  • 1 dl vispad grädde
  • 2½ dl crème fraiche
  • Saft av 1/2 citron
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Ta mycket dill och salt och lägg i laxen om det går, annars runt laxen. Slå in i folie. Ställ in i 80 graders ugn i 5 timmar. (2 kg lax i 6 timmar).
    2. Sås: Blanda grädde och creme fraiche. Häll i citronsaften och smula i buljongtärningen. Klipp i så mycket dill som man tycker blir lagom.
    3. Servera med kokt eller pressad potatis och kokta grönsaker.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben