LCHF-blomkålsris

Kommer från en LCHF-blogg

Ingredienser

  • 1-2 blomkålshuvuden
  • 50 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 salladslökar
  • Instruktioner

    1. Skölj blomkålen och riv både blomkålsbuketterna och "stammen" på "mellan storleken" på rivjärnet. Skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. Värm upp en stekpanna och bryn vitlöksklyftorna i en rejäl klick smör (50g) Krama ur vattnet ur blomkålen och stek i pannan. Se till att "woka riset" så det blir knaprigt och gott.
    2. När det är klart hacka en salladslök över riset och servera.
    3. Detta är verkligen jättegott och det finns en oändlig uppsjö med alternativ du kan göra med detta ris. Igår åt vi det med cashewnötter och stekta champinjoner i och förra veckan blev det en risotto

    Kommentarer (1)

    lena4 15 mars 2012

    Säger bara supergott. Detta kommer jag att göra igen. Femma i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben