Fick detta av en kompis och det är ett himla bra recept på krämig glass. Framförallt om du har tillgång till en glassmaskin.
Ingredienser
2 dl vispgrädde
1 paket mascarpone
3 ägg (gulor och vitor separeras)
1 vaniljstång
5 tsk sötningsmedel
2 kapsyler Baileys eller 2 rutor 86 % choklad
Instruktioner
- Mät upp grädden i en ren skål och tillsätt innehållet i vaniljstången. Vispa till tjock grädde.
- Separera ägg i vitor och gulor. Lägg gulorna i grädden.
Vispa vitorna i en egen skål till ett fast vitt skum. Tillsätt sedan sötningsmedlet och vispa en minut till.
- Ös upp mascarponeosten i grädd- och ägguleskålen. Tillsätt Baileys eller chokladen och vispa på låg hastighet. Tillsätt äggvitan vänd runt lätt med slickepott.
- Utan glassmaskin: Ös upp smeten i en sockerkaksform eller liknande och sätt in i frysen i minst 90 minuter. (mer tid för en riktigt fast hårdglass konsistens)
- Med glassmaskin: Häll i glassmaskinen och kör den ca 30 minuter. Äts med fördel direkt när den är klar.
- Tips: Prova med olika smaksättningar, det är ett väldigt bra grundrecept på en väldigt krämig glass!
Kommentarer (0)