LCHF-Glögg

Kommer från en LCHF-blogg som jag inte minns namnet på...

Ingredienser

  • 75 cl rödvin (med eller utan alkohol)
  • 1 apelsin (skal + saften från den)
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk hela kryddnejlikor
  • 2 dl björnbär
  • 1 dl svarta vinbär eller blåbär
  • Instruktioner

    Häll i/lägg allt i en kastrull och koka upp. Precis innan det börjar koka, ta av kastrullen ifrån värmen. Låt "vila" under lock i 2-3 timmar. Sila och häll i en flaska! Apelsinen kan man välja hur man vill göra med. Första gången klyftade jag den oskalad och lade ned i kastrullen. Andra gången rev vi skalen på rivjärn och pressade ur saften. Det blev lite starkare då. Man får prova sig fram. :) Vill man ha en mer alkoholhaltig glögg, kan man utöka vätskan med 2 dl starksprit.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben