LCHF-Laxsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Snabblagad god laxsoppa gjord på laxrester

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 2 msk Crème Bonjour (t ex Cleopatra)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 liten påse wokgrönsaker (välj din favorit)
  • Krydda efter smak (med ex citronpeppar, persillade)
  • Laxrester (efter t ex ugnsstekt lax)
  • Instruktioner

    1. Häll grädde, vatten, Crème Bonjour och buljong i en kastrull och låt sjuda 5-10 min så att grädden tjocknar lite. Lägg i dina favorit wokgrönsaker och småkoka några minuter tills de är varma. Avsmaka soppan, krydda med citronpeppar, persillade och eventuellt lite salt.
    2. Skär laxresterna i bitar och lägg ner i soppa. Låt soppan puttra lite tills även laxen är varm.
    3. (Jag brukar tillsätta ca 1 krm kummin i slutet, blir gott tycker jag).
    4. Enkelt, snabbt, gott!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben