LCHF-löksoppa!

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Superduperenkel gul lök-soppa som kan varieras i det oändliga =)

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 krm spiskummin
  • ½ tsk oregan1 krm vitpeppar
  • 2 dl vatten
  • 4 dl grädde
  • 1 msk färskost
  • Instruktioner

    1. Skär löken och vitlöken i grova bitar. Låt svettas en liten stund med smöret och kryddorna.
    2. Häll på vatten och låt det nästan koka bort. Tillsätt 3 dl grädde som får koka in i löken till den blir mjuk och "mosbar".
    3. Mixa slät, häll tillbaka i kastrullen, tillsätt den sista grädden och färskost. Låt koka upp till den blir lite mer krämig.
    4. Soppan kan varieras med olika kryddor, löksorter, vitt vin - beroende på tillfälle!

    Kommentarer (1)

    lena4 26 maj 2011

    Åt detta till lunch idag. Men jag gjorde på purjo och du vad det blev gott. Betygsätter den till en femma. Och denna soppa blir till många luncher.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben