LCHF-Mazarinkaka

Serverar: 1 portioner

En av mina absoluta fvoritkakor är Mazarinkakan. Nu har jag gjort en variant som är utan mjöl och socker!

Ingredienser

  • 140 g smör
  • 3 ägg
  • 1 1/3 dl stevia strö (lika sött som socker)
  • 1 – 1 ¼ dl vispgrädde
  • 1 ¼ dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 6 dr bittermandelarom
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljarom
  • Sockerfri sylt att breda på kakan
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa ägg och stevia strö med elvisp, häll sedan i vispgrädden och vanilj- och bittermandelarom och rör om. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret. Grädda i en smörad och bröad (mandelmjöl) form (jag använde mig av en rund form på 24 cm i diameter) mitt i ugnen (eller lite längre ner) i 150 grader i ca 40 minuter tills kakan blir fast. Låt kakan svalna lite och bre sedan på sylten.
    2. Servera gärna med grädde!

    Kommentarer (1)

    marjaf 15 juni 2012

    Jag har ändrat till förkortning på måtten och tagit bort en länk. /Marja

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben