En av mina absoluta fvoritkakor är Mazarinkakan. Nu har jag gjort en variant som är utan mjöl och socker!
Ingredienser
140 g smör
3 ägg
1 1/3 dl stevia strö (lika sött som socker)
1 – 1 ¼ dl vispgrädde
1 ¼ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
6 dr bittermandelarom
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljarom
Sockerfri sylt att breda på kakan
Instruktioner
- Smält smöret. Vispa ägg och stevia strö med elvisp, häll sedan i vispgrädden och vanilj- och bittermandelarom och rör om. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i äggsmeten. Rör ner det smälta smöret. Grädda i en smörad och bröad (mandelmjöl) form (jag använde mig av en rund form på 24 cm i diameter) mitt i ugnen (eller lite längre ner) i 150 grader i ca 40 minuter tills kakan blir fast. Låt kakan svalna lite och bre sedan på sylten.
- Servera gärna med grädde!
Kommentarer (1)
Jag har ändrat till förkortning på måtten och tagit bort en länk. /Marja