LCHF-Nutella

Tid: 15 minuter

Hasselnötskräm har varit en stor favorit hos mig, men ärligt talat skippar jag gärna sockret. Så jag gjorde en hemmagjord med stevia strö istället för vanligt socker! Och den är dessutom hur god som helst! Passar bra att äta som den är, med grädde eller som topping och fyllning.

Ingredienser

  • 175 g hasselnötter utan skal
  • Ca 4 ½ msk Stevia strö (eller ca 3 msk sukrin + 1/10 krm stevia som är 300 ggr sötare än socker)
  • Ca 2 msk kakao
  • Ca 2 msk kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • Instruktioner

    Mixa hasselnötterna i en matberedare/mixer (jag använde mig av en stavmixer) tills det blir lite av en massa, vilket kan ta några minuter. Tillsätt kakao, stevia strö efter smak och vaniljpulver och mixa tills det blandas. Rör ner lite kokosolja i taget tills du får den konistens du vill ha. Smaka av och söta eventuellt extra.

    Kommentarer (1)

    marjaf 20 juni 2012

    Ändrat förkortning och tagit bort en länk.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben