LCHF-Rabarberkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Härligt god med både syra och hetta!

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 5 dl vispgrädde
  • 1-2 msk sambal oelek
  • 1 liter rabarber i bitar
  • 2 msk honung
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 dl riven ost (efter smak)
  • Santa Maria "steak and chicken"-krydda
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen 225 grader. Dela kycklingfiléerna i bitar och fräs dem i en stekpanna, ca 5 minuter, med Santa Marias "steak and chicken"-krydda, rikligt med krydda! Lägg rabarberbitarna i en ugnsfast form och lägg kycklingbitarna ovanpå, spara stekspadet i stekpannan. Häll i grädde, sambal oelek, honung, kycklingfond och ingefära i stekspadet och ge det ett hastigt uppkok. Slå det över kycklingen och rabarberna och toppa med osten. In i ugnen ca 20-25 min, tills det fått fin färg. Servera med sallad och ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben