Jättegott!
Jag brukar skära kycklingfilén i mindre bitar.
Tänk på att vara försiktig med sambal oelek det kan lätt bli starkt.
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
1 pkt bacon (tärnat)
5-6 dl cremè fraiche
150 g gorgonzola
1/2 pkt gräslök (eller efter egen smak)
Sambal oelek
Matolja
Salt
Peppar
Instruktioner
- Blanda oljan med någon tsk sambal oelek.
Lägg den tinade kycklingfilèn i en ugnsform och pensla över med oljan. Sätt in i ugnen i 225 grader i ca 15-20 min.
- Stek baconet.
Blanda cremè fraiche och gorgonzola i en kastrull. Värm tills osten smält. Tillsätt det stekta baconet samt ytterligare sambal oelek (efter egen smak) och gräslöken.
Smaka av med salt och peppar
- Bred röran över kycklingfilèn och sätt in i ugnen igen i ca: 15-20 min.
- Serveras med pressad potatis eller ris.
Liknande recept
Kommentarer (1)
God .