Lejondals Slottskakor

Serverar: 35 portioner

Tid: 30 minuter

Något gott till kaffet. Själv använder jag Dooleys och tycker att det blir godare.

Ingredienser

  • 100g mörk choklad
  • 200g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 msk Bailey`s (whiskeybaserad gräddlikör)
  • 1 msk ljus sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Grovhacka chokladen. Rör ihop smör, socker, vaniljsocker, Bailey´s, sirap, mjöl och bakpulver gärna i matberedare.
    2. Rör ner chokladen för hand och forma därefter kulor som lägges glest på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 12 min i 175 grader.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben