Leksandskaka

Serverar: 12 portioner

En god och lättbakad kaka, någonting mellan mjuk kaka och vetekaka. Det är ett gammalt recept. Den innehåller inga ägg, men russinen gör den saftig och god ändå. Perfekt till sommarens nykokta saft.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk nystött kardemumma
  • 1 1/2 dl russin
  • 3 dl mjölk
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Klä en liten långpanna, 25x35 cm, med ett bakplåtspapper.
    2. Rör smör och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och russin. Tillsätt mjölblandningen och mjölken och rör samman till en smet. Bred ut smeten i långpannan och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Känn med sticka att kakan är torr.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben