Jättegod pannacotta med en len smak av espresso.
Jag har inte testat physalisen men de är nog goda till :)
Ingredienser
Pannacotta
2 st gelatinblad
½ st vaniljstång
6 dl vispgrädde
1½ dl brun farin
1½ msk espressopulver (snabbkaffe)
Physalis
3/4 dl kokos
1 ask physalis
1 dl strösocker
2 msk vatten
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i i kallt vatten i ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Blanda grädde, farinsocker, vaniljfrön, vaniljstång och espressopulver i en kastrull. Värm tills första bubblan syns. Ta upp vaniljstången. Rör ner gelatinbladen och låt dom smälta i grädden.
Fördela blandningen i portionsglas och ställ kallt i minst 6 timmar.
Rosta kokosen i en torr panna under omrörning. Häll över på ett fat.
Smält socker och vatten i en kastrull. Koka upp på medelvärme tills lagen fått lite färg, ta kastrullen från plattan.
Vik försiktigt bort bladen på physalisen och doppa en i taget först i sockerlagen och sedan direkt i kokosen. Garnerna pannacottan med den överblivna kokosen och servera med physalisen.
Verkligen len pannacotta med god smak! Rekommenderas å´ det varmaste om man gillar kaffesmak. Denna kommer jag att göra igen. Hade inte pysalisen till men det funkade fint ändå.
mtorp4 februari 2011
Jättegod har lagat den här pannacottan många gånger Snabbt o enkelt.
Okänd6 mars 2011
Mums! Tack för receptet-sagolikt gott :P Dessutom jättelätt att göra så betyget blir en solklar femma :)
Verkligen len pannacotta med god smak! Rekommenderas å´ det varmaste om man gillar kaffesmak. Denna kommer jag att göra igen. Hade inte pysalisen till men det funkade fint ändå.
Jättegod har lagat den här pannacottan många gånger Snabbt o enkelt.
Mums! Tack för receptet-sagolikt gott :P Dessutom jättelätt att göra så betyget blir en solklar femma :)