Len pannacotta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 6 timmar 20 minuter

Jättegod pannacotta med en len smak av espresso. Jag har inte testat physalisen men de är nog goda till :)

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 2 st gelatinblad
  • ½ st vaniljstång
  • 6 dl vispgrädde
  • 1½ dl brun farin
  • 1½ msk espressopulver (snabbkaffe)
  • Physalis
  • 3/4 dl kokos
  • 1 ask physalis
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i i kallt vatten i ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
    2. Blanda grädde, farinsocker, vaniljfrön, vaniljstång och espressopulver i en kastrull. Värm tills första bubblan syns. Ta upp vaniljstången. Rör ner gelatinbladen och låt dom smälta i grädden.
    3. Fördela blandningen i portionsglas och ställ kallt i minst 6 timmar.
    4. Rosta kokosen i en torr panna under omrörning. Häll över på ett fat.
    5. Smält socker och vatten i en kastrull. Koka upp på medelvärme tills lagen fått lite färg, ta kastrullen från plattan.
    6. Vik försiktigt bort bladen på physalisen och doppa en i taget först i sockerlagen och sedan direkt i kokosen. Garnerna pannacottan med den överblivna kokosen och servera med physalisen.

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (3)

    carskoo 6 januari 2011

    Verkligen len pannacotta med god smak! Rekommenderas å´ det varmaste om man gillar kaffesmak. Denna kommer jag att göra igen. Hade inte pysalisen till men det funkade fint ändå.

    mtorp 4 februari 2011

    Jättegod har lagat den här pannacottan många gånger Snabbt o enkelt.

    Okänd 6 mars 2011

    Mums! Tack för receptet-sagolikt gott :P Dessutom jättelätt att göra så betyget blir en solklar femma :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben