Lerpottasill

Detta är verkligen midsommar på hög nivå. Jag älskar den här sommarrätten. Den smakar ljuvligt på tungan och utan den blir det ingen riktig midsommar! Inte för mig i alla fall.

Ingredienser

  • Nypotatis
  • 1 burk anjovis
  • 4 ägg (hårdkokta)
  • 3 gula eller röda lökar
  • Ca 200 g smält margarin
  • 1 rätt stor knippa dill
  • Tillbehör
  • Gräddfil
  • Gräslök
  • Ev köttbullar
  • Instruktioner

    1. Sätt in en form i kall ugn vrid därefter upp temperaturen till 200 grader. Låt den stå där under tiden som du kokar nypotatisen i 20 minuter och äggen på cirka 7-8 minuter.
    2. Smält margarinet i en gryta och stek till några köttbullar i en stekpanna. Hacka lök och ägg (det är vackrast med röd lök) och smidigast är att skiva ägget i en äggskivare först på ena hållet och sedan på andra hållet. På så vis får du snygga små jämnstora tärningar.
    3. Klipp till dillen och spara en kvist till garnering. När potatisen är färdigkokt. Ta ut formen ur ugnen (AKTA den är jättevarm!) sätt den på ett grytunderlägg och lägg försiktigt i anjovisen. Fortsätt därefter med löken, äggen och dillen lite prydligt jämte varandra. Häll därefter på det smälta margarinet. Nu återstår bara tillbehöret som då består av gräddfilen, nyklippt gräslök och stekta köttbullar och nypotatisen förstås.
    4. Nu smakar det midsommar!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben