Levergryta med purjolök och bacon

Serverar: 4 portioner

Bacon och lever passar bra ihop.

Ingredienser

  • 400 g ungnötlever
  • 1 purjolök
  • smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl buljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pkt bacon, ca 150 g
  • Instruktioner

    1. Skär levern i centimetertjocka strimlor.
    2. Skölj purjolöken och strimla den.
    3. Bryn levern i lite smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken. Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong och grädde. Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Klipp baconet i strimlor direkt ner i en varm stekpanna. Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Strö baconet över grytan.
    5. Servera med kokt ris eller potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Thessiless 19 januari 2009

    Själv äter jag inte lever men har lagat detta till min sabo. Och han ger högsta betyg! 5 stjärnor!!

    sikaal 7 juni 2011

    Gott, enkelt och snabbt! Hela grytan hinner bli klar medan potatisen kokar! Rekommenderas!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben