Leverragu

Serverar: 4 portioner

Inävlsmat är Hälsomat

Ingredienser

  • 1 kg Ungnötslever
  • 1 dl Vetemjöl
  • Mjölk
  • Smör
  • Salt
  • Kryddpeppar
  • Svartpeppar
  • Lagerblad
  • Morötter
  • Potatis
  • Lingonsylt
  • Instruktioner

    Skölj levern under rinnande vatten, lägg den i mjölk i en halvtimme. Spola under vatten, dela den i tärningar och stek i het panna hastigt under omrörning. Strö på mjöl, späd med vatten, salta, lägg i kryddorna och de skalade morötterna, låt stå och puttra på låg värme i 45 in. Kolla vätskan hela tiden. Den skall vara tjockflytande i slutet. Gott med kokt Potatis och Lingonsylt till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben