Skulle bli en kladdkaka, men kakan ville inte det. Men den gick att äta ändå, förstås. Har blandat i en del smaker som ska vara typiska för det Libanesiska köket, därav namnet på kakan. Den kan lika gärna heta Libanesisk pepparkaka.
Ingredienser
Ca 4 dl vetemjöl
3 ägg
420 g vit baksirap
1 msk citronsaft
1 msk kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk kardemumma
2 tsk mald kryddnejlika
135 g smör
½ dl libanesisks fikonsylt
1/4 tsk salt
1 msk vaniljsocker
1 dl libanesisk Halawa pistage
Smör, till formen
Kokos, till formen
Instruktioner
- Värm ugnen till 180º (varmluft).
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret.
- Blanda alla övriga ingredienser i en skål, det smälta smöret sist. Häll smeten i formen.
- Grädda i ugnen ca 30 minuter.
Kommentarer (1)
Jag har en burk Halawa pistage som ingen äter ska testa detta recept.