Libanonkaka

Tid: 50 minuter

Skulle bli en kladdkaka, men kakan ville inte det. Men den gick att äta ändå, förstås. Har blandat i en del smaker som ska vara typiska för det Libanesiska köket, därav namnet på kakan. Den kan lika gärna heta Libanesisk pepparkaka.

Ingredienser

  • Ca 4 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 420 g vit baksirap
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk mald kryddnejlika
  • 135 g smör
  • ½ dl libanesisks fikonsylt
  • 1/4 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl libanesisk Halawa pistage
  • Smör, till formen
  • Kokos, till formen
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180º (varmluft).
    2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret.
    3. Blanda alla övriga ingredienser i en skål, det smälta smöret sist. Häll smeten i formen.
    4. Grädda i ugnen ca 30 minuter.

    Kommentarer (1)

    gunnebo 3 juni 2010

    Jag har en burk Halawa pistage som ingen äter ska testa detta recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben