Light-bullar

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Nyttigare än vanlig bullar..har ett lägre GI och innehåller bara hälften så mycket kalorier ..men är minst lika goda!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2,5 dl minimjölk
  • 100 g kesella 10%
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,7 liter vetemjöl
  • 0,5 dl linfrö
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 150 g kesella 10%
  • Rårörsocker
  • Kanel eller vaniljsocker
  • Uppvispat ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Smula i jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och blanda i kesella. Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
    3. Tillsätt socker, kardemumma, salt och linfrö, sedan mjöl lite i taget. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper kanterna.
    4. Jäs degen under bakduk i ca 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla ut degen till en avlång kaka. Bred på kesellan och pudra över rårörsocker och kanel eller vaniljsocker.
    5. Rulla ihop kakan och dela den i ca 20 st delar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    6. Pensla med uppvispat ägg och strö över rårörsocker.
    7. Grädda i mitten av ugnen 5-6 minuter.

    Kommentarer (2)

    JessicaJensen 12 maj 2010

    hej hur många kalorier innehåller detta recept:)? går på en låg kalori diet men vill hitta något som är gott och så ändå verkar super gott svara gärna i min gästbok:)

    Annison 2 december 2011

    Vill man få ett bättre GI kan man dessutom byta utan sirapen mot Agavesirap.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben