Likörbollar

Egentligen heter bollarna Punchbollar, men jag har döpt om dem till Likörbollar då jag tar likör istället. Och du ska ABSOLUT använda din favoritlikör. Min är Sheridan´s Original.

Ingredienser

  • 1 färdig sockerkaksbotten eller annan mjuk kaka
  • 3 msk likör
  • 75 g smör
  • 50 g mandelmassa
  • 50 g mörk blockchoklad
  • Garnering
  • Choklad- eller karamellströssel
  • Instruktioner

    1. Smula sönder sockerkaksbottenen och fukta smulorna med likör. Arbeta in smöret samt mandelmassan. Smält chokladen och rör ner även den.
    2. Arbeta blandningen till en smidig men fast massa. Om massan känns för torr kan man tillsätta lite vatten.
    3. Dela degen i valnötsstora bitar och forma dem till små bollar. Rulla bollarna i strössel. Lägg dem gärna i runda småbrödsformar, så ser de genast lite mer exklusiva ut.
    4. Ät njut eller ge bort som present och julklapp.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben