Egentligen heter bollarna Punchbollar, men jag har döpt om dem till Likörbollar då jag tar likör istället. Och du ska ABSOLUT använda din favoritlikör. Min är Sheridan´s Original.
Ingredienser
1 färdig sockerkaksbotten eller annan mjuk kaka
3 msk likör
75 g smör
50 g mandelmassa
50 g mörk blockchoklad
Garnering
Choklad- eller karamellströssel
Instruktioner
- Smula sönder sockerkaksbottenen och fukta smulorna med likör. Arbeta in smöret samt mandelmassan. Smält chokladen och rör ner även den.
- Arbeta blandningen till en smidig men fast massa. Om massan känns för torr kan man tillsätta lite vatten.
- Dela degen i valnötsstora bitar och forma dem till små bollar. Rulla bollarna i strössel. Lägg dem gärna i runda småbrödsformar, så ser de genast lite mer exklusiva ut.
- Ät njut eller ge bort som present och julklapp.
Kommentarer (0)