Limaböngryta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Medelhavsgryta och gratäng

Ingredienser

  • 185 g torkade limabönor
  • 60 ml olivolja
  • 1 stor gul lök, delad och skivad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 liten hackad morot
  • 1 liten hackad selleristjälk
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Lägg bönorna i blöt över natten, låt rinna av. Koka upp bönorna i 45-60 min eller tills bönorna är mjuka. S
    2. Sätt på ugnen på 180 grader. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i oljan i 5 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och 125 ml vatten. Koka upp och sjud i 3 min. Lägg i limabönorna och dill och krydda efter smak. Ställ in grytan i ugnen i 50 min eller tills såsen tjocknat.
    3. Servera med ringlad olivolja

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben