Limebiskvier.

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Underbart goda att njuta av och dessutom läckra för ögat att se på.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 2 msk vetemjöl alternativt glutenfritt mjöl
  • 150 g smör (det går bra att använda mjölkfritt smör)
  • 1 dl florsocker
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 lime
  • 2 droppar grön hushållsfärg
  • 200-300 g vit blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och smörj den. Riv mandelmassan grovt och tillsätt äggvitan och mjölet. Arbeta samman till en jämn smet. Klicka ut på bakplåtspappret och platta ut med en mjölad matsked, så fastnar inte smeten så lätt på skeden. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. När kakbottnarna är gyllenbruna är de klara att tas ut för att svalna. Stäng av ugnen.
    2. Smörkräm: Rör smöret tills det blivit mjukt. Tillsätt florsockret och potatismjölet. Tvätta limefrukten, halvera den och pressa ned den i smörkrämen. Riv sedan ned skalet från limen.
    3. Bred en matsked av smörkrämen på vardera mandelmassebotten. Täck över och ställ i kyl 15 minuter.
    4. Smält blockchokladen över vattenbad eller i microvågsugn på full effekt i en eller två minuter. Droppa i två droppar av hushållsfärgen. Rör om. Tag kakorna ur kylen och garnera dem med den smälta chokladen.
    5. Låt stå svalt före servering.
    6. Det går utmärkt att använda en matberedare till att riva mandelmassan och bereda smörkrämen. De här bakverken går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben