LImebladspannacotta

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar 15 minuter

Krämig pannacotta

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde (15 procent)
  • ½ dl strösocker
  • 3 limeblad, färska eller torkade
  • 2 dl minifraiche (5 procent)
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • Rivet skal av 1 tvättad lime
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, socker och limeblad. Låt det svalna och sila sedan bort limebladen.
    2. Rör i minifraiche.
    3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem med 1 msk vatten i en kastrull på svag värme. Rör i gelatinet i blandningen och fördela smeten i fyra mindre glas. Ställ in i kylen och låt stelna 3–4 timmar.
    4. Koka ihop jordgubbarna med sockret tills det tjocknar och rör i limeskal, låt svalna.
    5. Fördela jordgubbsblandningen över pannacottan och servera.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben