Limeflarn

Serverar: 10 portioner

Här är något för dig som inte tål gluten. Flarnen kan förvaras torrt och svalt eller frysas utan fyllning.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 2 1/2 msk glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl flytande fett
  • Fyllning
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 msk Maizena majsstärkelse
  • rivet skal av 3/4 limefrukt
  • 2 äggulor
  • 1 msk fett
  • Instruktioner

    Det här behövs till 10 dubbla flarn: Ugn 175 grader 1. Vispa ägg och socker till en luftig smet, tillsätt fettet. 2. Mät upp de torra ingredienserna och rör sedan samman allt till en smet. 3. Använd dessertsked och klicka ut smeten i 20 klickar på en plåt täckt med bakplåtspapper. 4. Skjut in plåten mitt i ugnen och grädda flarnen i ca 6 minuter. Låt dem svalna av innan du försiktigt flyttar dem till ett galler. 5. Blanda mjölk, strösocker, majsstärkelse och rivet limeskal till fyllningen i en kastrull. 6. Värm under omrörning till krämig konsistens. 7. Tillsätt gulorna och fettet men låt det inte koka. Lägg locket på kastrullen och låt innehållet kallna. Lägg samman flarnen två och två med kräm emellan strax innan de ska ätas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben