Limeglasstårta

Serverar: 14 portioner

Tid: 8 timmar 45 minuter

Limeglass på browniebotten med hallonrippel. Det blir inte bättre än så här! Den här glasstårtan går bra att göra i god tid före kalaset. Du som vill förenkla tårtan kan göra endast en browniebotten (halva satsen smet) att lägga underst.

Ingredienser

  • Browniebotten
  • 175 g smör
  • 200 g mörk choklad, hackad
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glass
  • 1 vaniljstång
  • 6 äggulor
  • 3 dl florsocker
  • 4 dl vispgrädde
  • Rivet skal och saft av 2 lime
  • Hallonrippel
  • 100 g frysta hallon, tinade
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Browniebotten: Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull och dra den av värmen. Lägg i chokladen och låt den smälta.
    2. Vispa under tiden ägg och socker luftigt. Rör i smörchokladen och de torra ingredienserna. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna helt.
    3. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa äggulorna med vaniljfrön och florsocker vitt och luftigt. Vispa grädden. Vänd ner äggvispet, rivet skal och saft av lime i grädden.
    4. Hallonrippel: Mixa hallonen med florsocker och vatten.
    5. Lossa browniebottnen från formen och dela den till 2 bottnar. Lägg tillbaka den ena bottnen i formen. Häll i hälften av glassmeten och ”rippla” med snabba rörelser i hälften av hallonmixet med en tesked. Lägg på den andra bottnen, häll på resten av glassmeten. Rippla på resten av hallonmixet i ett vackert mönster. Frys i minst 8 timmar, gärna över natten.
    6. Låt glasstårtan tina långsamt i kylen ca 1 timme före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben