Limemarängpaj

Serverar: 6 portioner

275 kalorier per portion Denna traditionella paj görs oftast med citron, men med lime blir den minst lika god.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk majsstärkelse
  • 75 g margarin
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 msk majsstärkelse
  • 1 ½ dl vatten
  • Finrivet skal och pressad saft av 3 limefrukter
  • 2-3 msk sötningsmedel
  • 2 äggulor
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl och majsstärkelse, finfördela margarinet i blandningen till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Låt den stå i kylskåp i 20 minuter.
    3. Värm ugnen till 200 grader.
    4. Fäst aluminiumfolieremsor om degens och formens kant. Grädda pajen i ugnen ca 20 minuter. Ta bort folieremsorna efter 10 minuter.
    5. Gör under tiden fyllningen. Blanda majsstärkelse, vatten, limskal och saft i en kastrull. Vispa sötningsmedel och äggulorna. Låt blandningen sjuda upp på ganska svag värme under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt med mer sötningsmedel om det behövs.
    6. Bred ut fyllningen i pajskalet. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och fortsätt vispa till en tjock marängsmet.
    7. Bred ut marängen över limekrämen.
    8. Grädda i ugnen tills ytan har fått fin färg, 5-8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben