Elegantare än vetebröd, lättare än wienerbröd! Fyll färdig smördeg med en lätt och frisk Kesella-kräm. Godast nygräddade.
Ingredienser
4 frysta smördegsplattor
250 g Kesella vanilj
Rivet skal av 1 lime
1 ägg
2 msk florsocker
Instruktioner
- Halvtina degplattorna. Kavla ut dem 2 – 3 cm på bredden.
- Blanda Kesella och limeskal. Bred smeten över varje degplatta.
- Rulla ihop från långsidan till 4 degrullar. Låt dem ligga i frysen ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225°. Skär varje degrulle med vass kniv i 8 bitar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i mitten av ugnen 12 – 15 min. Låt dem svalna. Sikta över florsocker.
- Tips Förvara fyllda rullar i frysen. Halvtina, skär och grädda före servering.
Kommentarer (0)