Limesnurror

Serverar: 32 portioner

Elegantare än vetebröd, lättare än wienerbröd! Fyll färdig smördeg med en lätt och frisk Kesella-kräm. Godast nygräddade.

Ingredienser

  • 4 frysta smördegsplattor
  • 250 g Kesella vanilj
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 ägg
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Halvtina degplattorna. Kavla ut dem 2 – 3 cm på bredden.
    2. Blanda Kesella och limeskal. Bred smeten över varje degplatta.
    3. Rulla ihop från långsidan till 4 degrullar. Låt dem ligga i frysen ca 30 min.
    4. Sätt ugnen på 225°. Skär varje degrulle med vass kniv i 8 bitar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
    5. Grädda i mitten av ugnen 12 – 15 min. Låt dem svalna. Sikta över florsocker.
    6. Tips Förvara fyllda rullar i frysen. Halvtina, skär och grädda före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben