Limesufflé med passionsfruktsabayon

Serverar: 8 portioner

Krämig sufflé och fluffig sabayon. En efterrätt som går att förbereda.

Ingredienser

  • Passionsfruktsabayon
  • Ca 1 dl passionsfrukt (innehållet från 6-7 st)
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 msk pressad citron
  • Limesufflé
  • 40 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • Finrivet skal av 3 lime
  • 3 msk + 1 tsk pressad lime
  • 4 äggulor
  • 5 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 8 portionssuffléformar, ca 1 ½ dl
  • Garnering
  • Hallon eller jordgubbar
  • Eventuellt passionsfrukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Sabayon: Halvera och gröp ur passionsfrukterna, blanda med resten av ingredienserna i en kastrull. Vispa till en kräm på svag värme eller över vattenbad. Sabayonen kan serveras varm eller avsvalnad. Fortsätt då att vispa tills den svalnat.
    3. Sufflé: Smörj suffléformarna väl och sockerströa dem. Smält smöret och tillsätt mjölet. Slå på mjölken och koka en tjock sås. Sjud ca 3 minuter på svag värme under omrörning. Tillsätt det finrivna limeskalet, 3 msk pressad lime och äggulorna. Vispa vitorna med 1 tsk limesaft, vispa på låg hastighet från början om du använder elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast så kallad italiensk maräng.
    4. Vänd ner marängen i limekrämen och blanda till en luftig smet. Fördela smeten i formarna. Stryk formarna släta och dra med tummen runt kanten, så att rester av sufflésmeten inte hindrar suffléerna att resa sig. Grädda på andra falsen nerifrån, 12-15 minuter, tills de rest sig och börjar få lite färg på ytan.
    5. Stjälp upp suffléerna direkt på tallrikar. Häll på sabayon och garnera med några hallon eller jordgubbar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben