Limoncello är en syditaliensk citronlikör.
Gör gärna cheesecaken en dag i förväg och servera med chokladsås eller hallonsås.
Ingredienser
10 digestivekex
50 g smör
Fyllning
500 g mascarpone
250 g ricotta
4 msk limoncello (citronlikör, finns på systemet)
1 dl florsocker
3 ägg
Garnering
Florsocker
Strimlat citronskal
Instruktioner
- Krossa kexen till fina smulor, smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Ställ kallt 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa mascarpone, ricotta, likör, florsocker och ägg till en slät kräm. Häll i formen.
- Grädda på nedersta falsen 50 minuter tills krämen knappt stelnat. Låt svalna.
- Pudra med florsocker vid serveringsdags och strö över citronskal.
Kommentarer (1)
Har nyss gjort Limoncello och var genast tvungen att prova. Blev mycket gott. Ska testa med en aning rivet citronskal i fyllningen nästa gång.