Limoncello-cheesecake

Serverar: 12 portioner

Limoncello är en syditaliensk citronlikör. Gör gärna cheesecaken en dag i förväg och servera med chokladsås eller hallonsås.

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 500 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 4 msk limoncello (citronlikör, finns på systemet)
  • 1 dl florsocker
  • 3 ägg
  • Garnering
  • Florsocker
  • Strimlat citronskal
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen till fina smulor, smält smöret och blanda med kexen. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mascarpone, ricotta, likör, florsocker och ägg till en slät kräm. Häll i formen.
    3. Grädda på nedersta falsen 50 minuter tills krämen knappt stelnat. Låt svalna.
    4. Pudra med florsocker vid serveringsdags och strö över citronskal.

    Kommentarer (1)

    zonale 5 maj 2010

    Har nyss gjort Limoncello och var genast tvungen att prova. Blev mycket gott. Ska testa med en aning rivet citronskal i fyllningen nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben