Ett bra tips är att göra kokosbotten och hasselnötsmarängen några dagar i förväg. Limoncello är en italiensk citruslikör som ger den ljusa moussen smak av citron med en lätt bitterhet av citronskal. Det smakar bra till mockatryffeln. Tårtan tinas i kylen ca 3 timmar före servering.
Ingredienser
Kokosbotten
25 g smör, rumstempererat
1 st ägg
0,5 dl strösocker
0,5 dl vetemjöl
2,5 dl kokos
0,5 tsk bakpulver
Hasselnötsmaräng med kaffetryffel
75 g hasselnötter
60 g äggvita, ca 2 stycken
0,5 msk strösocker
75 g florsocker
1 msk smör till formen
1 st kaffetryffel
1 dl vispgrädde
2 msk starkt bryggt kaffe
100 g mörk choklad
Mousse med limoncello och vit choklad
4 st gelatinblad
2 st äggvitor, (spara gulorna)
2 dl vispgrädde
0,67 dl strösocker
0,5 dl vatten
2 st äggulor
75 g vit choklad, av god kvalitet, t ex Callebaut
0,5 dl limoncello
Lemon curd
1 st gelatinblad
2 st citroner, saft och finrivet skal
50 g smör
2 dl strösocker
2 st ägg
2 st äggulor
Garnering
100 g vit choklad, vit choklad till segel, påskkycklingar i marsipan eller små chokladägg
Bland det godaste jag har ätit i tårtväg. Var inte alls så avanserat som det såg ut när man läste receptet.
Denna tårtan var fantastiskt god! Det syrliga i lemoncurden passade perfekt med den vita chokladen och kokosen. Och sen chokladtryffeln till det...mums! Kommer att göra denna fler gånger.