I biffversion heter den här goda köttfärsrätten Biff à la Lindström. Som gryta blir det Lindströmsgryta. Smaksättningen är i alla fall densamma: inlagda rödbetor och kapris.
Ingredienser
500 g nötfärs
1 gul lök, stor
Smör till stekning
1 msk kinesisk soja
1 msk kalvfond
1 dl vatten
6 inlagda rödbetor, tärnade
2 msk rödbetsspad
2 msk kapris
Salt
Nymald peppar
Till servering
Potatismos eller kokt potatis
Färskriven pepparrot
Instruktioner
- Hacka löken och fräs den i smör utan att den tar färg. Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig
- Tillsätt soja, fond och vatten. Koka under lock, 5–10 minuter.
- Tillsätt rödbetor, spad och kapris. Koka ihop ett par minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
- Lycka till!
Kommentarer (1)
Denna rätt var verkligen jättegod! Rekommenderas! Spännande smaker! :-)