Lindströmsgryta

Serverar: 4 portioner

I biffversion heter den här goda köttfärsrätten Biff à la Lindström. Som gryta blir det Lindströmsgryta. Smaksättningen är i alla fall densamma: inlagda rödbetor och kapris.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, stor
  • Smör till stekning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 6 inlagda rödbetor, tärnade
  • 2 msk rödbetsspad
  • 2 msk kapris
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Till servering
  • Potatismos eller kokt potatis
  • Färskriven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den i smör utan att den tar färg. Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig
    2. Tillsätt soja, fond och vatten. Koka under lock, 5–10 minuter.
    3. Tillsätt rödbetor, spad och kapris. Koka ihop ett par minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lycka till!

    Kommentarer (1)

    cillilutta 16 mars 2011

    Denna rätt var verkligen jättegod! Rekommenderas! Spännande smaker! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben