Lingonäpple

Tid: 50 minuter

Gott till glass men även en god kötträtt

Ingredienser

  • 1 liter lingon ca 500 g
  • 3 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl strösocker ca 210 g
  • 1 kg äpplen fasta som inte går sönder vid kokning
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj lingonen. Koka upp dem i vattnet. Låt lingonen koka ca 15 minuter eller tills de avgivit sin saft. Sila upp saften och tillsätt sockret.
    2. Skölj och skala äpplena. Skär dem i halvor och kärna ur dem. Lägg äppelhalvorna i lingonsaften. Låt dem sjuda på svag värme under lock i ca 15 minuter eller tills de är mjuka och saften har trägt in.
    3. Tag upp äpplena. Lägg dem i varma väl rengjorda burkar. Häll över saften så att den helt täcker äpplena. Tillslut genast burkarna och förvara dem svalt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben