Aiolin med lingon är gott till bland annat köttbullarna... revbensspjällen... m.m.
Ingredienser
2 dl crème fraiche
2 msk lingonsylt
1 finhackad vitlök
1 krm salt
1 krm peppar
Några frysta, tinade lingon
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en skål. Men vänd sist ner några frysta, tinade lingon.
- Detta passar så bra till köttbullarna.
Kommentarer (3)
Jättegott- gjorde detta till en lergrytekalops och det blev kanon!
Hej, det här var jättegott, först lite syrligt från lingonen, sedan en vitlökskick, tolkade receptet som en vitlöksklyfta och inte en hel vitlök :) Hadde ingen créme fraiche hemma utan använde turkisk youghurt. Serverade till tjälknöl gjord på älg, perfekt tillbehör till det. Tack för receptet!
Väldigt gott använde det till älgstek, ska göras ofta hos oss .Tack för receptet.