Lingondans

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

En variant av kalvdans. Man kan använda ren opastöriserad råmjölk (som kommer från kossan den närmaste tiden efter hon kalvat, en gulaktig fet och näringsrik mjölk) om den varit fryst. Om den ej varit fryst bör man ta bort hälften och lägga till andra halvan med vanlig mjölk för att rätten inte ska bli alltför hård.

Ingredienser

  • 2 dl opastöriserad råmjölk från ko (eller 1 dl ej tidigare fryst dito + 1 dl vanlig mjölk)
  • 1 tsk socker
  • Lite riven kanelstång
  • 10 droppar pressad citron
  • 1/2 dl lingon
  • 1 skivat äpple
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop alla ingredienserna i en skål. Häll i en ugnsfast form. Grädda i 60 min. i 150 graders värme nedtill i spisugnen.
    2. Skaka om ibland så du ser att hela kalvdansen stelnat.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben